Joblift onderzoekt trends marketingindustrie

Berlijn, 19 December 2017 – De marketingexpert van de toekomst is een data-analist met uitstekende social mediavaardigheden en een groot netwerk van influencers. Traditionele marketingbanen veranderen in rap tempo en worden vervangen door social mediamanagers en Google Adword specialisten. Dit blijkt uit onderzoek van banenplatform Joblift, dat de vacaturemarkt in de marketingbranche onderzocht. Ook maken robots een sterke opmars binnen de marketingindustrie: het aantal vacatures voor kunstmatige intelligentie (KI-)experts om toepassingen voor marketingdoeleinden te ontwikkelen zag in 2017 bijna een verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar.

Bijna helft vacatures richt zich op zoekmachinemarketing

Het aantal marketingvacatures groeide in 2017 met maar liefst 15 procent, van 14.535 vacatures in 2016 naar 16.674 vacatures dit jaar. Een groot aandeel in deze groei richt zich op social media en influencer marketing: meer dan een op de drie vacatures vroeg om ervaring op deze terreinen. Ook online marketeers maken een snelle opmars: in 40 procent van de vacatures werd naar een SEA (search engine advertising) of data-specialist gezocht. KI is een derde trend die steeds belangrijker wordt binnen de marketingbranche. Zo werden er in 2016 slechts 201 vacatures rondom KI en marketing uitgeschreven, maar waren dit er in 2017 met 524 vacatures meer dan 2,5 keer zoveel. Voor content marketing werden 1.025 vacatures uitgeschreven.

Marketingbedrijven verwaarlozen snelst groeiende platformen

Marketeers laten het snelst groeiende social media platform van dit moment bijna volledig links liggen. Terwijl volgens onderzoeksbureau Newcomhet aantal dagelijkse gebruikers van Snapchat in 2017 met maar liefst 77 procent groeide, werd het platform in slechts 1 procent van de uitgeschreven vacatures voor social mediamarketeers genoemd. Facebook is met 18 procent van de vacatures het meest genoemde platform. Opvallend is dat Twitter in vacatures dubbel zo vaak voorkomt als Instagram (894 tegenover 461 keer), terwijl die laatste volgens het onderzoek van Newcom zowel de groei als het aantal gebruikers van Twitter ruim overstijgt. Willen Nederlandse marketingbedrijven het maximale uit social media halen, dan zullen ze in 2018 dus beter op dit snel veranderende landschap in moeten spelen.

Over Joblift

Joblift is een banenplatform dat sollicitanten de meest intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring tijdens de zoektocht naar een baan biedt. Door het gebruik van de nieuwste big data en machine learning technieken creëert Joblift een optimale match tussen werkgever en sollicitanten. Actief in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, werkt Joblift met meer dan 4.000 partners samen om meer dan 10 miljoen vacatures op haar platform aan te bieden. Joblift heeft een team van zestig medewerkers, geleid door de ervaren oprichters Lukas Erlebach (CEO), Alexander Rausch (COO) en Malte Widenka (CTO), die eerder leidende posities bij Zalando, Amorelie en Frontlineshop hadden.

Pressekontakt

Edgar Fluijt
VP Marketing
E-Mail: press@joblift.com
Tel.: +49 40 87407947
By continuing to browse this site you permit Joblift and its partners to place identification cookies on your browser and identify you for marketing.Opt-Out & Privacy Policy