Joblift onderzoekt vraag naar Data Protection Officers

Berlijn, 14 December 2017 – Over vijf maanden is het zover: met ingang van de nieuwe Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) worden Europese overheden en een groot aantal bedrijven verplicht tot het aanstellen van een Data Protection Officer (DPO). Zijn organisaties inmiddels begonnen met het aanstellen van een DPO, of laten velen het op het laatste moment aankomen? Uit onderzoek van Joblift blijkt dat de zoektocht naar DPO’s pas de afgelopen drie maanden echt op gang is gekomen. Ondanks een groei van 531 procent ten opzichte van 2016 wacht het grootste deel van de organisaties nog met het aantrekken van een DPO: het aantal uitgeschreven vacatures valt in het niet bij het aantal bedrijven dat verwacht een DPO nodig te hebben. Ook overheidsorganisaties hebben geen haast: van de 388 gemeenten in Nederland schreven er de afgelopen drie jaar slechts 25 een of meerder DPO-vacatures uit.

Vijf keer meer DPO-vacatures

Dit jaar werden er 755 vacatures voor DPO’s uitgeschreven. Een enorme stijging ten opzichte van de twee jaar daarvoor, toen er in het totaal maar 206 vacatures werden uitgeschreven. Ook dit jaar waren de verschillen echter groot. Sinds september werden maar liefst 440 vacatures uitgeschreven: ruim meer dan de helft van het totaalaantal vacatures dit jaar. Ondanks dat het aantal vacatures dit jaar meer dan vijf keer zo groot was als de 142 vacatures in 2016, vinden bedrijven opvallend makkelijk een geschikte kandidaat: DPO-vacatures stonden gemiddeld slechts vijftien dagen open, tien dagen korter dan het gemiddelde van alle vacatures op de Nederlandse markt.

Slechts 1,5 procent organisaties schreven vacature uit

Aangenomen dat de snelle stijging in het vacatureaanbod aantoont dat een groot deel van de bedrijven extern naar een DPO opzoek gaan, lijkt het overgrote deel van de Nederlandse bedrijven desondanks te wachten met het aanstellen van een DPO. Uit een inventarisatie van Nederland ICT blijkt dat 44 procent van de ICT-bedrijven verwacht een DPO te moeten aanstellen om aan de nieuwe wetgeving te voldoen. Met de 72.000 ICT-bedrijven die Nederland volgens het CBS eind 2016 telde, zijn de 967 vacatures die sinds 2015 door 557 organisaties werden uitgeschreven dus bij lange na niet genoeg: DPO’s zullen de bedrijven de komende maanden voor het uitzoeken hebben. Ook organisaties in de publieke sector lijken nog geen haast te maken: van de 388 gemeenten in Nederland waren er sinds januari 2015 slechts 25 opzoek naar een DPO.

Over Joblift

Joblift is een banenplatform dat sollicitanten de meest intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring tijdens de zoektocht naar een baan biedt. Door het gebruik van de nieuwste big data en machine learning technieken creëert Joblift een optimale match tussen werkgever en sollicitanten. Actief in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, werkt Joblift met meer dan 4.000 partners samen om meer dan 10 miljoen vacatures op haar platform aan te bieden. Joblift heeft een team van zestig medewerkers, geleid door de ervaren oprichters Lukas Erlebach (CEO), Alexander Rausch (COO) en Malte Widenka (CTO), die eerder leidende posities bij Zalando, Amorelie en Frontlineshop hadden.

Pressekontakt

Edgar Fluijt
VP Marketing
E-Mail: press@joblift.com
Tel.: +49 40 87407947
By continuing to browse this site you permit Joblift and its partners to place identification cookies on your browser and identify you for marketing.Opt-Out & Privacy Policy