Als kok begin je vaak al tijdens de middag met het voorbereiden van gerechten die 's avonds geserveerd zullen worden. Belangrijk is dat groenten vers en gesneden zijn en dat de sauzen voorbereid zijn. Na een goede mise-en-place kunnen gerechten snel worden klaargemaakt zodra het restaurant volstroomt met klanten. Het is belangrijk om te weten dat je als kok goed tegen stress moet kunnen: de drukte in een restaurant verloopt vaak in golven. Zo zal je tijdens de lunch vaak erg druk zijn, terwijl de drukte op het eind van de middag weer af zal nemen. Tegen de avond zal het restaurant dan weer vol met gasten zitten en stapelen de bestellingen zich in hoog tempo op. Hierdoor moet je als kok efficiënt kunnen werken en goed het overzicht kunnen behouden.
Salaris – Kok
Als basiskok verdien je in Amsterdam tussen de 1.500 en 2.100 euro per maand. Als chef-kok kan dit oplopen tot meer dan 3.500 euro.
1.500€
2.100€
25%
50%
25%
Vaardigheden - Kok
Kritisch denken
Controle
Coördinatie
Sprekend op
Service Oriëntatie
Taken - Kok
Hantering en verplaatsing van objecten
Identificeren van objecten, acties en gebeurtenissen
Het aangaan en onderhouden van interpersoonlijke relaties
Het organiseren, plannen en prioriteren van het werk
Welke werkervaring heb je nodig als Kok?
Zoek een baan als Kok bij een van de top 3 werkgevers
Banen bij Van der Valk als Kok
Nieuw
Zelfstandig Werkend Kok
Van der ValkArnhem, Gelderland
4 dagen geleden
Voltijd, DeeltijdBeperkte ervaring
Zelfstandig Werkend Kok
Van der ValkLimburg, Nederland
Vorige maand
VoltijdGeen ervaring
Ontdek alle 44 banen bij Van der Valk
Banen bij WERAANBIEDING UIT EEN ANDERE REGIO als Kok
Nieuw
Kok flexi of vast
WERAANBIEDING UIT EEN ANDERE REGIOArr. Sint-Niklaas
2 weken geleden
VoltijdUitgebreide ervaring
Kok / Kokkin
WERAANBIEDING UIT EEN ANDERE REGIOArr. Oudenaarde
Vorige maand
VoltijdBeperkte ervaring
Ontdek alle 42 banen bij WERAANBIEDING UIT EEN ANDERE REGIO