Als kok begin je vaak al tijdens de middag met het voorbereiden van gerechten die 's avonds geserveerd zullen worden. Belangrijk is dat groenten vers en gesneden zijn en dat de sauzen voorbereid zijn. Na een goede mise-en-place kunnen gerechten snel worden klaargemaakt zodra het restaurant volstroomt met klanten. Het is belangrijk om te weten dat je als kok goed tegen stress moet kunnen: de drukte in een restaurant verloopt vaak in golven. Zo zal je tijdens de lunch vaak erg druk zijn, terwijl de drukte op het eind van de middag weer af zal nemen. Tegen de avond zal het restaurant dan weer vol met gasten zitten en stapelen de bestellingen zich in hoog tempo op. Hierdoor moet je als kok efficiënt kunnen werken en goed het overzicht kunnen behouden.
Salaris – Kok
Als basiskok verdien je in Amsterdam tussen de 1.500 en 2.100 euro per maand. Als chef-kok kan dit oplopen tot meer dan 3.500 euro.
1.500€
2.100€
25%
50%
25%
Welke werkervaring heb je nodig als Kok?
Zoek een baan als Kok bij een van de top 3 werkgevers
Banen bij Fletcher als Kok
Fletcher
New
Kok productie
Marknesse, Flevoland
7 days agoVoltijdBeperkte ervaringTijdelijk
Fletcher
New
Leerling kok bbl
Drimmelen, Noord-Brabant
7 days agoGeen ervaringHotelFlexibele werktijdenBeroepsopleiding
By continuing to browse this site you permit Joblift and its partners to place identification cookies on your browser and identify you for marketing.Opt-Out & Privacy Policy