38 resultaten in Amsterdam voor Kok gevonden.

sorteren opRelevantie
Ontvang vacatures voordat anderen het doen! Stel een Job Alert op voor Kok, Amsterdam
2
Ontvang vacatures voordat anderen het doen! Stel een Job Alert op voor Kok, Amsterdam

Aan de slag in de horeca als kok in Amsterdam

De gevarieerde culinaire scene in Amsterdam garandeert dat je als kok in deze stad een grote keus aan verschillende restaurants hebt om werk te vinden. Als kok begin je vaak al tijdens de middag met het voorbereiden van gerechten die 's avonds geserveerd zullen worden. Belangrijk is dat groenten vers en gesneden zijn en dat de sauzen voorbereid zijn. Na een goede mise-en-place kunnen gerechten snel worden klaargemaakt zodra het restaurant volstroomt met klanten.

Welke kwaliteiten heeft een kok nodig?

Het is belangrijk om te weten dat je als kok goed tegen stress moet kunnen: de drukte in een restaurant verloopt vaak in golven. Zo zal je tijdens de lunch vaak erg druk zijn, terwijl de drukte op het eind van de middag weer af zal nemen. Tegen de avond zal het restaurant dan weer vol met gasten zitten en stapelen de bestellingen zich in hoog tempo op. Hierdoor moet je als kok efficiënt kunnen werken en goed het overzicht kunnen behouden.

Werkgelegenheid en salaris van een kok in Amsterdam

Als kok in Amsterdam heb je veel keuze waar het op restaurants en andere horecagelegenheden aankomt. Als grootste toeristische trekpleister zijn er in Amsterdam naast restaurants bijvoorbeeld ook genoeg hotels waar je als kok aan de slag kunt. Als basiskok verdien je in Amsterdam tussen de 1.500 en 2.100 euro per maand. Als chef-kok kan dit oplopen tot meer dan 3.500 euro. Heb je de voorkeur voor een restaurant in Rotterdam, dan vind je op Joblift ook veel vacatures voor koks in deze stad. Daarnaast zou je natuurlijk ook een (tijdelijke) baan als barista kunnen overwegen, om alvast in aanraking te komen met werken in de horeca. Ook daarvoor vind je met Joblift in bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam vacatures.

Joblift gebruikt cookies.Wat zijn cookies?