11 banen en 103 vergelijkbare banen gevonden in Amsterdam voor Barista

sorteren opRelevantie
Ontvang vacatures voordat anderen het doen! Stel een Job Alert op voor Barista, Amsterdam
Met de aanmelding stem je in met de Algemene voorwaarden van Joblift. Meer informatie kan je vinden in onze Privacybeleid.
Vacatures binnen een afstand van 100 km
Ontvang vacatures voordat anderen het doen! Stel een Job Alert op voor Barista, Amsterdam
We hebben 93 vacatures gevonden die ook interessant voor je kunnen zijn.
Ontvang vacatures voordat anderen het doen! Stel een Job Alert op voor Barista, Amsterdam

Amsterdam als barista van goede koffie voorzien

Als barista in Amsterdam ben je een echte koffiekunstenaar. Het is jouw verantwoordelijkheid de espresso’s op precies de juiste sterkte te zetten, de mooiste creaties boven op een cappuccino te gieten en met de juiste verhouding tussen melk en koffie de perfecte flat-white te creëren. Ook ben je een expert op het gebied van koffiebonen. Je kiest de verschillende soorten uit en voorziet klanten van advies. Aan het eind van de dag zorg je dat de koffiemachine schoon en gereed is voor een nieuwe dag. Kortom, koffie is jouw koninkrijk.

De vele cafés en restaurants in Amsterdam maken de hoofdstad een ideale plek om als barista aan de slag te gaan. Van de grote grand cafés en restaurants in het centrum tot de kleine koffietentjes in de Pijp en Amsterdam-Oost, je vindt in Amsterdam voor ieder wat wils.

De stad heeft namelijk het grootste aantal coffeebars Nederland. Woon je buiten Amsterdam en werk je graag op een station? Ook dat kan in Amsterdam. Van het Centraal Station tot Amsterdam Zuid, op bijna elk station vind je tegenwoordig een Starbucks of een Coffee Company.

Hoe word je barista?

Om als barista aan het werk te gaan heb je geen specifieke opleiding nodig. Wel is het uiteraard mooi meegenomen als je van koffie houdt. In de afgelopen tien jaar is de horeca in Amsterdam sterk gegroeid, en hetzelfde geldt voor het aantal werknemers met een fulltime-baan in de sector. Als gevolg hiervan bieden werkgevers meer trainingen en cursussen voor hun personeel aan, waarmee je bijvoorbeeld je vaardigheden als barista kunt doorontwikkelen. Een soft-skill die belangrijk is voor barista’s is uiteraard klantvriendelijkheid, en daarnaast is stressbestendigheid af en toe ook belangrijk.

Hoeveel verdien je als barista?

In Amsterdam verdien je als barista tussen de 1.200 en 2.000 euro bruto per maand. Mocht je liever in een andere stad als willen werken, dan zou je ook eens kunnen kijken naar barista vacatures in bijvoorbeeld Rotterdam, Eindhoven of Tilburg.

Joblift gebruikt cookies.Wat zijn cookies?